miercuri, 21 aprilie 2010

Trenul vietii

Viata este ca trenul. Pornesti de undeva si te trezesti intr-o clipa ca ai ajuns la capatul lumii; sau doar pornesti, iti alegi o locatie si, spre supararea ta, ajungi de unde ai plecat si nu realizezi nimic .
Sa analizam variantele :
1. Te trezesti de dimineata, bei o cafea, si-ti dai seama ca a venit momentul sa faci ceva, sa devii cineva, sa pleci undeva . Si iesi din casa si te duci in cautarea prietenilor . Si mergi, si mergi, pana cand ii gasesti , iar in timp ce ii cauti,te gandesti la viata: la tot ce a fost si la tot ce ai vrea sa faci cu ea de acum inainte; iar cand ii gasesti, iti vad toti pe fata intrebarile si tu incepi sa le povestesti ca ai vrea sa pleci in lume, ca ai vrea sa schimbi lumea, viata, conceptiile si gandirea; si toti se uita fascinati la tine, admirandu-ti curajul. Acum, au de gand sa plece si ei cu tine, si-ti dau cuvantul ca vor veni, iti promit soarele si luna. Si stabiliti sa plecati in zori.
Si-n fata trenului, dintre toti cei care se numesc prieteni, sunt prezenti cativa,cat sa-i numeri pe degete. Si te uiti in urma, in trecut si te bucuri ca nu ti-ai ascultat gandurile : " Nu pleca! Ai atatia prieteni aici, o sa-ti fie greu fara ei. " Si te bucuri ca nu ti-ai ascultat gandurile .
Si pleci, unde te duce gandul, bucuros ca ai putut realiza ca se poate si doar cu cativa prieteni .

2. Te trezesti spre dupa-amiaza, nu tragi de timp, ca si asa nu conteaza pentru tine daca faci ceva azi sau maine. Iti bei cafeaua intr-un tarziu si pleci sa te-ntalnesti cu prietenii. Si stati toata ziua, uitandu-va unul la altul, razand la glume proaste sau discutand subiecte care nu duc nicaieri. Asta, pana apare un nebun si-si povesteste viata, isi spune visele, ba chiar ii provoaca pe ceilalti sa plece cu el departe. Prieten nebun ... Si-i ziceti toti ca-l admirati, ca-l veti urma; si toate astea-s doar minciuni. Caci ganditi " Ce prostii zice si asta ! N-am sa plec niciodata ! Aici am prietenii, ei vor fi mereu alaturi de mine ... "
Si-a doua zi, te trezesti ca totusi, unii din acei prieteni au plecat, dar nu-ti vine ai urma si ramai la acelasi statut .


Si cei ce-aleg prima varianta, peste ani se vor bucura de alegerea facuta si cand se vor intoarce, vor vedea cine a plecat cu 'trenul' si a ajuns undeva si cine a plecat cu 'trenul' si a ramas pe loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu